Gyakran ismételt kérdések

Ebben a menüpontban a gyakran felmerülő kérdésekre fogalmazunk meg rövid válaszokat. Amennyiben felmerül újabb kérdés Önben, vagy nem találta meg a megfelelő választ, hívjon minket, és munkatársunk készséggel áll rendelkezésére.
 
Mennyire biztonságos a repülés?
Napjainkban a repülés az egyik legbiztonságosabb közlekedési forma. A repülés biztonságát egyrészt a szigorú szabályozás garantálja, másrészt a repülőgépeink rendszeresen karbantartása az előírásoknak megfelelően. Igen csekély esély van arra, hogy a repülőgépen valami meghibásodjon, de pilótáink azonban ezen esetekre is fel vannak készülve. A hiedelemmel ellentétben, a motor leállása nem jelenti a repülőgép lezuhanását.

Mire számíthatok a sétarepüléskor?
A sétarepülés 3 szakaszból épül fel. Felszállás, vízszintes repülés és landolás. A felszállás során a repülőgép a futópályán gyorsít, és szépen fokozatosan a levegőbe emelkedik. Ezt követően 300 méterre emelkedik, és a város irányába fordul. A városnézés után a repülőgép a repülőtér felé veszi az irányt és fokozatosan süllyed. A pálya elérésekor fokozatosan átvezeti a gépet és lebetetés után a gép finoman földet ér.

Miket láthatok Nyíregyházán?
A város főbb nevezetességeit tekintheti meg, többek között a Sóstói tavat, a városi stadiont, a Római-Katolikus Társszékesegyházat, a Piros-házat, a belváros épületeit, a hőerőmű kéményét is. 300 méteres utazó magasságból a város körvonala is szépen kirajzolódik. A látástávolság függvényében láthatja a Tokaji hegységet és a távolban a Tátra hegységet is.